Agenda 2018-04-19T21:40:11+00:00

Data en locaties persdagen

Evenementen en Persdagen in 2018

Wij staan te popelen om uw fruit en groente tot de lekkerste sappen te verwerken. Lees waar u ons vindt, op welke dagen wij persen en meld u direct aan. Wij verwelkomen u graag!

26 mei, Informatieavond, appel appelsap cider en mooie streekproducten.

In het kader van het voorkomen van  voedselverspilling organiseert de Achterhoekse SapPers  op 16 mei om 20:00uur ‘s avonds in Winterswijk een informatie en netwerk avond met als thema het maken van Cider. Graag komen we in contact een ieder die zijn of haar fruit tot sap wil laten verwerken, cider produceert, wil gaan produceren en of eenvoudig op zoek is naar mooie en eerlijke streekproducten als fruitsap en cider.

Wat zijn de beste rassen voor cider, waar moet je bij het maken van cider op letten, wat moet je doen en wat moet je vooral laten. Het doel van deze bijeenkomst is het delen van kennis, bijeenbrengen van het overtollig fruit, lokale (cider) producenten en winkeliers welke eerlijke streekproducten in de schappen willen nemen.

Na een jaar met vorstschade aan de fruitbomen volgt er veelal een jaar met overschotten. Wij willen de voedselverspilling voorkomen en dagen u uit hierover mee te discuteren. Hopende zo samen mooie en lokale producten te realiseren en voedselverspilling te voorkomen.

De Achterhoekse SapPers verwerkt overtollig fruit en groenten zuurstofvrij tot heerlijke en vitaminerijke sappen. Tevens bied Achterhoekse SapPers een verdienmodel voor verenigingen in landelijke gebieden. Op afspraak bespreken we met u hoe u met uw vereniging een leuke zakcent kunt verdienen en aan de duurzaamheid van onze samenleving kunt bijdragen.

De kosten voor deelname bedragen €3,50  de koffie inbegrepen.
Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en de locatie in Winterswijk

Aanmelden bij harmen@achterhoeksesappers.nl

Met dank aan spreker, Rob La Rutte , www.cidervoorieder.nl

22, 23 & 24 juni, Farm & Country Fair
Locatie: Dinxperlosestraatweg 124, Te IJzerlo (bij Aalten)

Farm & Country Fair een geweldige dag uit!  Kom aan en proef onze sappen, overtuig uzelf. Graag informeren wij u over de zuurstofvrije verwerking van fruit tot heerlijk en vitaminerijk sap met optimaal behoud van polyfenolen.

Zie Farm en Country Fair 2018 klik hier.

5 november, Persdag
Locatie: Wilterdinkweg 3, Winterswijk-Kotten

Bij voldoende aanbod van appels of ander fruit staan we op onze thuisbasis in Kotten te persen.

Onze agenda wordt doorlopend bijgewerkt

Heeft u zich aangemeld? U ontvangt dan een bevestiging. Ook eventuele wijzigingen worden aan u doorgegeven.

AANMELDEN