Innovatieve spiraalfilterpers

Spiraalfilterpers met vacuümpomp

Onze spiraalfilterpers werkt als volgt: het fruit of de groente wordt met toevoeging van een beetje stikstof tot brij vermalen. Het stikstof verdrijft eventuele zuurstof. De brij wordt door de schroef in het persfilter naar boven gestuwd. Om het filter zit een vacuüm dat het sap onttrekt. De vacuümpomp voert vervolgens de sappen af. Vanaf het moment van persen tot en met het vullen, komt het sap dus nauwelijks in contact met de buitenlucht. Daardoor verkleurt het sap niet. Nog belangrijker: vitamines en natuurlijke antioxidanten blijven maximaal behouden. Kortom, de kwaliteit van het sap is optimaal!

De spiraalfilterpers kan tot 1000 kilo fruit per uur verwerken.

De spiraalfilterpers kan tot 1000 kilo fruit per uur verwerken.

Van fruit naar sap in 10 stappen

    1. Sorteren
    2. Wassen (volautomatisch)
    3. Stikstof verdringt aanwezige zuurstof
    4. Fruit vermalen tot brij
    5. Brij wordt naar filterpers gepompt
    6. Vacuümtechniek onttrekt het sap
    7. Sap en schuim worden gescheiden
    8. Sap wordt gepasteuriseerd en gaat voorraadtank in
    9. Zak wordt vacuüm getrokken en gevuld
    10. Zak in bag-in-box

Hoeveel fruit of groente?

Heeft u minimaal 100 kilo fruit of groente? Dan kunt u meedoen aan een persdag. 100 kilo is goed voor ongeveer 75 liter sap. Heeft u minder kilo’s? Vraag eens in de buurt of er mensen zijn die willen meedoen. Samen komt u met gemak aan de vereiste hoeveelheid: een vrijstaande hoogstam appelboom draagt al snel meer dan 100 kilo appels.

Vanaf 3.500 kilo is het mogelijk het fruit bij u thuis of op een zelfgekozen locatie te laten persen.

Wist u dat:

• Ons sap veel antioxidanten bevat.
• Antioxidanten voedingsstoffen zijn die uw lichaam beschermen tegen vrije radicalen.
• Fenolen oftewel polyfenolen belangrijke antioxidanten zijn.
• Zwarte bes en zure kersen veel polyfenolen bevatten, die een kankerremmende werking hebben.
• Zwarte bessen of zure kersen erg lekker zijn in combinatie met appelsap.
• Appelsap ook héél erg lekker is in combinatie met courgette-, wortel- of rode bietensap.